Σαντιπαντάκης Γιώργος

Ο Γιώργος Σαντιπαντάκης, απέκτησε το πτυχίο Ηλεκτρολόγου Μηχανικού Τ.Ε. (ΤΕΙ Κρήτης) και στη συνέχεια Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη «Διαχείριση Πληροφορίας» του τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων, Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Η διπλωματική του εργασία με τίτλο «Συνεργατική ανάπτυξη οντολογιών μέσω του Telex», αξιοποίησε το πλαίσιο ανάπτυξης συνεργατικών εφαρμογών «Telex» του INRIA(Paris), σε συνδυασμό με τους «κανόνες σημασιολογικής εγκυρότητας» (validity rules). Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στο γνωστικό αντικείμενο «Αναπαράσταση Γνώσης και Συλλογιστική» του τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων, Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Έχει συμμετάσχει σε διεθνή και εθνικά ερευνητικά έργα όπως επίσης και σε οργανωτικές επιτροπές διεθνών συνεδρίων. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν το σημασιολογικό ιστό, κατανεμημένη συλλογιστική και διαχείριση πληροφορίας σε peer-to-peer δίκτυα, την αρθρωματοποίηση (modularization) οντολογιών καθώς και τη συνεργατική ανάπτυξή τους. Ο Γ. Σαντιπαντάκης συνεργάζεται ερευνητικά πρωτίστως με τον καθηγητή Γ. Βούρο.

Πολίτης Ηλίας

Ο Ηλίας Πολίτης είναι κάτοχος πτυχίου BSc Ηλεκτρονικού Μηχανικού από το Queen Mary College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου από το 2000 και MSc στις Κινητές και Προσωπικές Επικοινωνίες από το King’s College London από το 2001, ενώ αναγορεύτηκε Διδάκτορας του Τμ. Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών το 2009. Σήμερα εργάζεται ως Έμπειρος Ερευνητής και Μεταδιδάκτορας στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων και συγκεκριμένα στο Εργαστήριο Ασφάλειας Συστημάτων με τον Καθ. Χρήστο Ξενάκη. Ο κ. Πολίτης έχει εργαστεί στο παρελθόν ως Έμπειρος Ερευνητής στο Εργαστήριο Ασύρματης Τηλεπικοινωνίας του Πανεπιστημίου Πατρών και στη Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, ενώ έχει διδάξει σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο ως Πανεπιστημιακός Υπότροφος και Επιστημονικός Συνεργάτης στο Τμήμα Ηλεκτρολογίας του ΤΕΙ Ηρακλείου Κρήτης και στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος, αντίστοιχα. Οκ Πολίτης έχει διατελέσει μέλος επιστημονικών ομάδων σε ευρωπαϊκά ερευνητικά έργα του πλαισίου FP7 (ROMEO, SALUS, FUTON) και του Η2020 (SECRET, SONNET, EMYNOS) στα οποία συμμετείχε σε όλες τις φάσης της συγγραφής, διαχείρισης και υλοποίησής τους. Στον κ. Πολίτη έχει απονεμηθεί υποτροφία από του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών στα πλαίσια του προγράμματος Μεταπτυχιακών σπουδών στην Ελλάδα-SIEMENS για την έρευνά του στη μελέτη και βελτιστοποίηση μετάδοσης HTTP ροών βίντεο σε ετερογενή ασύρματα δίκτυα. Η ερευνητική του δραστηριότητα αφορά τα πεδία του Μελλοντικού Internet και των Δικτύων Επόμενης Γενιάς, contextual awareness και ασφάλεια για Beyond 5G δίκτυα, όπου έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 90 περιοδικά και συνέδρια. Είναι μέλος του ΤΕΕ και της ΙΕΕΕ. Ο Η. Πολίτης συνεργάζεται ερευνητικά πρωτίστως με τον Καθηγητή Χ. Ξενάκη.

Μιχαηλίδης Εμμανουήλ

Ο Εμμανουήλ Θ. Μιχαηλίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Έλαβε το πτυχίο του (το 2004) από το τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΤΕΙ) Πειραιά και το μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης (το 2006) και το Διδακτορικό Δίπλωμα (το 2011) από το τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων της Σχολής Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Από το 2012 είναι Μεταδιδάκτορας Ερευνητής στο τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Παράλληλα με την ερευνητική του δραστηριότητα είναι Εργαστηριακός Συνεργάτης στο Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών του ΤΕΙ Πειραιά από το 2007. Τα τρέχοντα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην ανάπτυξη νέων ψηφιακών τεχνικών φυσικού στρώματος για μελλοντικά ασύρματα, δορυφορικά και συνεργατικά συστήματα επικοινωνιών. Ο Δρ. Μιχαηλίδης είναι μέλος της επιτροπής εκδόσεων του διεθνούς περιοδικού INTERNATIONAL JOURNAL on ADVANCES in TELECOMMUNICATIONS, είναι κριτής σε πολλά διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια, συμμετέχει στην επιστημονική επιτροπή προγράμματος διεθνών συνεδρίων και βραβεύτηκε με τη διάκριση καλύτερης εργασίας (best paper award) στο διεθνές συνέδριο «The Second International Conference on Advances in Satellite and Space Communications (SPACOMM) 2010”. Η ερευνητική του δραστηριότητα επιλέχθηκε ως δράση αριστείας στο έργο της Ακαδημαϊκής και Επιστημονικής Αριστείας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Ο Ε. Θ. Μιχαηλίδης συνεργάζεται ερευνητικά πρωτίστως με τον καθηγητή Α. Κανάτα.

Μέλλιου Κυριακή

Η Κυριακή Μέλλιου είναι Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ60 (Νηπιαγωγών) στο 6ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής (Πειραιάς). Αποφοίτησε από το Τμήμα Νηπιαγωγών της Παιδαγωγικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με Άριστα, απέκτησε με υποτροφία μεταπτυχιακό τίτλο από το Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου με ειδίκευση στην εκπαιδευτική έρευνα και ανακηρύχτηκε Διδάκτωρ του Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με Άριστα. Είναι Research Fellow στη Θερινή Ακαδημία του Ερευνητικού Οργανισμού Project Zero του Πανεπιστημίου Harvard (Project Zero Classroom Summer Institute-PZC) και Ambassador του ερευνητικού προγράμματος “Out of Eden Learn” που από το Πανεπιστήμιο Harvard σε συνεργασία με τον Οργανισμό National Geographic. Έχει συμμετάσχει με περισσότερες από 60 ερευνητικές εργασίες σε συλλογικούς τόμους στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων και έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα ως Εμπειρογνώμον Επιστήμονας. Έχει λάβει διακρίσεις για το έργο της από το Συμβούλιο της Ευρώπης (2014) και έχει αναδειχθεί σε «Πορτρέτο Εκπαιδευτικής Πρακτικής» από τον Ερευνητικό Οργανισμό Project Zero της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστημίου Harvard (2016). Αποτελεί την πρώτη Ελληνίδα προσκεκλημένη ομιλήτρια του Παγκόσμιου Συνεδρίου ICOT (International Conference On Thinking) που εστιάζει στην έρευνα για την καλλιέργεια της σκέψης καθώς και μέλος της ερευνητικής ομάδας “Thinknovators” του Συνεδρίου, με έμφαση στη μεθοδολογία “Design Thinking”. Η Κυριακή Μέλλιου συνεργάζεται ερευνητικά πρωτίστως με τον Αναπληρωτή Καθηγητή Σ. Ρετάλη.

Μαυρογιώργου Αργυρώ

Η Δρ. Αργυρώ Μαυρογιώργου έλαβε το Πτυχίο της στα Ψηφιακά Συστήματα το 2013 και το Μεταπτυχιακό της στα Δικτυοκεντρικά Συστήματα το 2015, και τα δύο από το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Από το 2019, είναι κάτοχος Διδακτορικού από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς (Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων) στον τομέα της Ενσωμάτωσης Συσκευών και Δεδομένων, εστιάζοντας στην προσβασιμότητα και διαχείριση ετερογενών συσκευών Διαδικτύου των Αντικειμένων προς την επιτυχή συλλογή και ενσωμάτωση των δεδομένων τους. Από το 2019 έως σήμερα, είναι Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Ελλάδα (Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων). Τα γενικά ερευνητικά της ενδιαφέροντα βασίζονται στα πεδία της διαχείρισης δεδομένων κατά μήκος του κύκλου ζωής των δεδομένων και σε υβριδικές υποδομές, όπως περιβάλλοντα Nεφοϋπολογιστικής (Cloud Computing), Διαδικτύου των Αντικειμένων (Internet of Things), και Κυβερνοφυσικών Συστημάτων (Cyber-Physical Systems). Σε αυτό το πλαίσιο, έχει συμμετάσχει σε ποικίλα Ευρωπαϊκά και Εθνικά έργα (π.χ. PolicyCLOUD, InteropEHRate, CrowdHEALTH), διεκπεραιώνοντας έρευνα για την αντιμετώπιση θεμάτων που σχετίζονται με την ολοκλήρωση και την ανάλυση των δεδομένων, σε συνδυασμό με τον καθαρισμό και την αξιοπιστία τους, ενώ έχει επίσης συνεισφέρει στα προαναφερθέντα πεδία μέσω πολλαπλών δημοσιεύσεων τόσο σε Διεθνή Συνεδρία όσο και σε Διεθνή Επιστημονικά Περιοδικά. Όσον αφορά την ακαδημαϊκή της εμπειρία, έχει εργαστεί ως Ακαδημαϊκή Συνεργάτης με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Ελλάδα (Τμήμα Μηχανικών Βιομηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγής και Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Ηλεκτρονικών), το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ελλάδα (Τμήμα Νοσηλευτικής), το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Ελλάδα (Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών), και το Πανεπιστήμιο Πειραιά, Ελλάδα (Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων). Η Α. Μαυρογιώργου συνεργάζεται ερευνητικά πρωτίστως με τον Αναπληρωτή Καθηγητή Δ. Κυριαζή.