19 Ιουλίου 2011 – 1ο App Camp

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Πειραιώς σας ενημερώνει για την ακόλουθη εκδήλωση:

1ο App Camp

Η άνοδος της χρήσης των “έξυπνων” κινητών τηλεφώνων (smartphones) έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία συνεχώς αυξανόμενης ζήτησης για εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας (mobile applications), δημιουργώντας μία παγκόσμια αγορά πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τα κινητά τηλέφωνα εξελίσσονται στο πιο υποσχόμενο μέσο επικοινωνίας και η αγορά αναζητά τρόπους να προσεγγίσει τους χρήστες τους που συνεχώς πολλαπλασιάζονται.

Στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται τουλάχιστον 32 εταιρείες που επενδύουν στις νέες τεχνολογίες και δημιουργούν εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα. Οι εταιρείες αυτές παράγουν πάνω από 400 εκατ. ευρώ κύκλο εργασιών ετησίως, απασχολούν πάνω από 4.000 άτομα, κυρίως στην Ελλάδα, και τουλάχιστον το 80% της δραστηριότητάς τους είναι εξαγωγές. Συνεπώς, έχει αναπτυχθεί ένα οικοσύστημα ευνοϊκό για τη μετατροπή καινοτόμων ιδεών σε εμπορικά εκμεταλλεύσιμες εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας.

Στόχος του 1ου App Camp είναι να βοηθήσει νέες ομάδες, υπό σύσταση ή υφιστάμενες μικρές εταιρείες και επιχειρηματικές ιδέες να βγουν στο προσκήνιο, να αναπτυχθούν και να χρηματοδοτηθούν.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο www.appcamp.gr

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τις 27/6/2011.

Συνημμένα Αρχεία: