Ενημέρωση φοιτητών: Beyond Orbit | Beyond Robotics

Μια νέα ερευνητική πρωτοβουλία ξεκίνησε από τα μέλη του αστικού μη κερδοσκοπικού και αμιγώς εθελοντικού οργανισμού Beyond Orbit, για τη δημιουργία ομάδας φοιτητών με σκοπό τη συμμετοχή στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό European Rover Challenge.

Το European Rover Challenge είναι ένας ετήσιος διαγωνισμός διαστημικής και ρομποτικής, στον οποίο φοιτητικές ομάδες απ’ όλο τον κόσμο σχεδιάζουν και κατασκευάζουν τα δικά τους rovers και στη συνέχεια τα υποβάλλουν σε δοκιμασίες που προσομοιώνουν τις δυσκολίες που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν σε μια μελλοντική αποστολή στη Σελήνη ή τον Άρη. Αποτελεί πόλο έλξης ειδικών στην πλανητική ρομποτική, εκπροσώπων της επιστήμης και των επιχειρήσεων της Νέας Διαστημικής Οικονομίας (NewSpace), καθώς και σχεδιαστών αυτόνομων ερευνητικών οχημάτων που προορίζονται για τον Άρη.

Η Beyond Orbit έχει ήδη δημιουργήσει μια ομάδα φοιτητών (προπτυχιακών, μεταπτυχιακών και διδακτορικών), επονομαζόμενη Beyond Robotics, με στόχο την κατασκευή ενός rover και τη συμμετοχή στο διαγωνισμό του 2023.

Η Beyond Robotics αναζητά νέα μέλη για την συμπλήρωση της ομάδας της που να ενδιαφέρονται για το διάστημα και τη ρομποτική. Συγκεκριμένα χρειάζονται άτομα με σχετική τεχνογνωσία για τα υποσυστήματα: mobility, structure, power, computer, telecommunications, science & mechanisms.

Περισσότερες πληροφορίες για την Beyond Orbit και για το European Rover Challenge μπορείτε να βρείτε στους εξής συνδέσμους:

https://www.beyond-orbit.org/
https://roverchallenge.eu/en/main-page/

Τέλος, όποιος/α φοιτητής/τρια ενδιαφέρεται να γίνει μέλος στην ομάδα μας μπορεί να συμπληρώσει την παρακάτω φόρμα συμμετοχής: https://bit.ly/BeyondRoboticsRecruitment