21 Ιουνίου 2018 – 53ο ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ – Παράταση υποβολής αιτήσεων

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ μέχρι τις 24/6/18!

Για 53η συνεχή χρονιά ο Δημόκριτος το μεγαλύτερο ερευνητικό κέντρο της χώρας διοργανώνει, από τις  2 έως και τις 13 Ιουλίου 2018, το ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ http://summerschool.demokritos.gr/ το οποίο αποτελεί σημείο αναφοράς και μια μεγάλη προσφορά του Κέντρου στους προπτυχιακούς φοιτητές και πτυχιούχους θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης.

Φέτος το θερινό σχολείο εμπλουτίζει και δίνει μια νέα δίασταση στο πρόγραμμα του.

Την πρώτη εβδομάδα οι φοιτητές θα παρακολουθήσουν ομιλίες γενικού θεματικού ενδιαφέροντος από διακεκριμένους επιστήμονες. Επιπλέον, θα έχουν τη δυνατότητα   να επιλέξουν την ειδική θεματική ενότητα που τους ενδιαφέρει δηλώνοντας συμμετοχή σε ένα από τα παρακάτω  επιστημονικά  πεδία:

  1. Επιστήμες Υγείας
  2. Πληροφορική, Τηλεπικοινωνίες και Εφαρμογές
  3. Ενέργεια –Περιβάλλον – Ασφάλεια
  4. Νανοτεχνολογία και Συγχρονα Υλικά
  5. Υψηλές Ενέργειες, Πυρηνική Φυσική, Πυρηνική Τεχνολογία και Εφαρμογές στο
    Περιβάλλον, στην Υγεία, στα Υλικά και στην Πολιτιστική Κληρονομιά

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης εβδομάδας έμφαση δίνεται στην οικονομική διάσταση της γνώσης. Ξεκινάμε  δυναμικά με την ημερίδα του SingularityU Athens – όπου θα παρουσιαστούν τεχνολογίες που δημιουργούν εκθετικές αλλαγές και επηρεάζουν τη ζωή και την καθημερινότητα εκατομμυρίων ανθρώπων. Η ημερίδα Μεταπτυχιακών και Υποτροφιών ενημερώνει τους φοιτητές για τις δυνατότητες μετεκπαίδευσης σε Ελλάδα και εξωτερικό. Συνεχίζουμε με το 6th Hellenic Forum for Science Technology and Innovation, στο οποίο εξέχοντες επιστήμονες της Ελλάδος και του εξωτερικού και στελέχη επιχειρήσεων θα έχουν το βήμα για να παρουσιάσουν τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις σε τομείς αιχμής και  να συζητήσουν τις αναπτυξιακές προοπτικές που βασίζονται σε καινοτόμα ερευνητικά αποτελέσματα. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις των φοιτητών στις εργαστηριακές εγκαταστάσεις του κέντρου και πρακτική εξάσκηση σε επιλεγμένα εργαστήρια.

Ο κύκλος της μαθητείας των συμμετεχόντων ολοκληρώνεται την τελευταία ημέρα όπου θα διεξαχθούν παρουσιάσεις και ειδικά σχεδιασμένα workshopς που θα αναλύσουν και θα αναπτύξουν  τη μεθοδολογία : « ΙΔΕΑ, από τη σύλληψη και το σχεδιασμό της αποτύπωσης της… μέχρι τη χρηματοδότηση της». Σχεδιασμός στρατηγικής, αναλυτικές οδηγίες και βήματα προκειμένου μια καινοτόμος ιδέα να μπορέσει χρηματοδοτηθεί.

Δηλώστε τη δωρεάν σας συμμετοχή https://www.eventora.com/el/Events/53o-8erino-sxoleio