31 Ιανουαρίου 2017 – European Cyber Security Challenge 2016. Μία Ελληνική συμμετοχή με πολλές προοπτικές

Ο Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Κυβερνοασφάλειας (European Cyber Security Challenge – ECSC) αποτελεί μια δραστηριότητα που αποσκοπεί στην ανεύρεση, προσέλκυση και ανάδειξη νέας γενιάς ταλέντων σε αυτόν τον τεχνολογικό τομέα μέσω μιας απαιτητικής διαγωνιστικής δοκιμασίας. Ο διαγωνισμός, που διεξάγεται σε ετήσια βάση, έχει ως απώτερο στόχο τη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για την προώθηση των ταλέντων αυτών στην ευρύτερη αγορά εργασίας.

Ο φετινός διαγωνισμός (ECSC 2016) πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα 7 έως 10 Νοεμβρίου 2016 στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, όπου διαγωνίστηκαν εκατό νέα ταλέντα από δέκα χώρες της ΕΕ και της ΕΖΕΣ, ενώ για πρώτη φορά συμμετείχε και η Ελλάδα. Πέραν της χώρας μας, οι υπόλοιπες ομάδες που συμμετείχαν εκπροσώπησαν την Ισπανία, τη Ρουμανία, τη Γερμανία, το Λιχτενστάιν, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, την Ελβετία, την Αυστρία, και την Εσθονία.

Η Ελληνική ομάδα αποτελούνταν από τους Χάρη Μυλωνά, Παναγιώτη Παπαντωνίου, Γιώργο Μουστάκα, Θωμά Τουμπούλη, Νικόλαο Καμαρινάκη, Γιάννη Ζαχαριουδάκη, Γεώργιο Τσεκαλά, Πέτρο Μάντο, Κωνσταντίνο Μώκο και Ιωάννη Τσίτο, υπό την επίβλεψη του κου Ιωάννη Κούκουρα από την εταιρείαTwelveSec. Κριτής της ομάδας ήταν ο κος Δημήτριος Δόριζας από την εταιρεία Encode.

Η επιλογή των συμμετεχόντων στην Ελληνική ομάδα προήλθε από μία πανελλαδική προκαταρκτική διαγωνιστική αξιολόγηση στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά τον Ιούλιο του 2016. Η συγκρότηση της ομάδας συντονίστηκε από την εταιρεία TwelveSec και από το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Την Ελληνική αποστολή στήριξαν με τη χορηγία τους οι εταιρείες First Data και Encode, ενώ, σημαντική ήταν επίσης η συνδρομή της ιστοσελίδας SecNews, της κοινότητας του BSides Athens και του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών & Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Δείτε ολόκληρο το άρθρο εδώ.