21 Απριλίου 2015 – Innovating for Privacy: 27 Απριλίου η εκδήλωση για θέματα ασφαλείας

Την Δευτέρα 27 Απριλίου και ώρα 18:00-21:00, στην Αίθουσα Συνεδρίων (Πορτοκαλί Αμφιθέατρο) του Πανεπιστημίου Πειραιώς, (Καραολή & Δημητρίου 80 στον Πειραιά), θα διεξαχθεί εκδήλωση για θέματα ιδιωτικότητας, ασφάλειας προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο και τις λύσεις που προσφέρει το ανοιχτό λογισμικό.

Προσκεκλημένος στην εκδήλωση Innovating for Privacy θα είναι ο κ. Arjen Kamphuis, ειδικός σε θέματα ασφάλειας και προστασίας δεδομένων στο διαδίκτυο.

O κ. Kamphuis, θα αναφερθεί σε πρακτικά θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων όπως:

  • α. τον έλεγχο της επεξεργασίας πληροφοριών στην Ελλάδα, υπό το φως των αποκαλύψεων του Edward Snowden, πρώην διαχειριστή πληροφοριακών συστημάτων για την Αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA).
  • β. στο θέμα της μαζικής παρακολούθησης, στοχευμένης κλοπής και κατάχρησης δεδομένων των πολιτών από τις κυβερνήσεις αλλά και την εμπορική εκμετάλλευση των πληροφοριών από τρίτους.
  • γ. τις λύσεις αλλά και τα οφέλη που προσφέρει στα ελληνικά δημόσια ιδρύματα και τις ελληνικές επιχειρήσεις μια τεχνολογική πολιτική που βασίζεται στο ανοιχτό λογισμικό: με ποιο τρόπο η εγκατάσταση Ελληνικού λογισμικού αλλά και υπηρεσιών πληροφορικής, θα επιτρέψει την ανάπτυξη τοπικών θέσεων εργασίας, την επιχειρηματικότητα, και την ανάπτυξη της γνώσης και της καινοτομίας.

Θα ακολουθήσει εργαστήριο κατά το οποίο ο κ. Arjen Kamphuis θα επιδείξει μεθόδους και εργαλεία κρυπτογράφησης των ηλεκτρονικών συνομιλιών, emails και άλλων συναλλαγών.

Το πλήρες πρόγραμμα της εκδήλωσης παρουσιάζεται εδώ.