28 Ιανουαρίου 2015 – Διαγωνισμός φοιτητικής καινοτομίας «Imagine Cup 2015»

Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής των ελληνικών τελικών του Imagine Cup η οποία και είναι η 23η Απριλίου. Όπως και πέρυσι, οι συμμετέχοντες φοιτητές μπορούν να διαγωνιστούν σε 3 διαφορετικές κατηγορίες και θεματικές ενότητες (GamesInnovationWorld Citizenship). Από τους ελληνικούς τελικούς θα προκύψουν 3 νικήτριες ομάδες (μία σε κάθε κατηγορία) οι οποίες και θα συμμετάσχουν στους online ημιτελικούς ώστε να διεκδικήσουν την πρόκριση στους Παγκόσμιους Τελικούς.

Η διαδικασία των ελληνικών τελικών θα περιλαμβάνει μία παρουσίαση του project των ομάδων αλλά και τη διαδικασία “hands-on judging” κατά την οποία οι κριτές θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν κατ’ ιδίαν την εφαρμογή/παιχνίδι της συμμετέχουσας ομάδας. Για τη συμμετοχή στους ελληνικούς τελικούς οι υποψήφιες ομάδες θα πρέπει να έχουν εγγραφεί στο www.imaginecup.com μέχρι την 1η Απριλίου 2015, να υποβάλλουν την αίτηση συμμετοχής και να στείλουν ένα prototype/demo της εφαρμογής τους στη διεύθυνση icgr@microsoft.com μέχρι και την 10η Απριλίου 2015. Θα επιλεχθούν οι καλύτερες ομάδες οι οποίες και θα παρουσιάσουν στους ελληνικούς τελικούς.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να δείτε την επίσημη ελληνική κοινότητα του Imagine Cup στη σελίδα http://studentguru.gr/academics/imaginecup/, τη σελίδα http://www.microsoft.com/hellas/education/academic/imaginecup/ αλλά και το παγκόσμιο site του διαγωνισμού http://www.imaginecup.com