Νικήτας-Μαρίνος Σγούρος

Γραφείο 501 (Κτίριο Ανδρούτσου)
Τηλέφωνο +30 210-4142754
Email sgouros@unipi.gr
Τίτλος Καθηγητής
Σύνδεσμοι
Ώρες Γραφείου
Διδασκαλία Κβαντική Υπολογιστική — 5ο εξάμηνο
Μεταγλωττιστές — 5ο εξάμηνο
Τεχνολογία Πολυμέσων — 6ο εξάμηνο
Κοινωνικά Δίκτυα — 8ο εξάμηνο

Σύντομο βιογραφικό

Ο Νικήτας-Μαρίνος Σγούρος είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος από το Πανεπιστήμιο Northwestern, των ΗΠΑ, M.Sc. με διάκριση από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου του Ηνωμένου Βασιλείου και διπλώματος Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από το ΕΜΠ. Σήμερα είναι καθηγητής στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς.Έχει διατελέσει Διευθυντής του ΠΜΣ «Ψηφιακά Συστήματα & Υπηρεσίες» και Αναπληρωτής Πρόεδρος στο Τμήμα. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται σε Συστήματα Πολυμέσων, Ευφυή Συστήματα, Τεχνολογίες Ψυχαγωγίας και Ρομποτική. Ο κ. Σγούρος διευθυνει το εργαστήριο Ευφυών Συστημάτων και Τεχνολογιών Πολυμέσων  και έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα ερευνητικά και αναπτυξιακά προγράμματα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύσεις 

Προτεινόμενα Θέματα Πτυχιακής Εργασίας

  • Ανάπτυξη 3-D διαδικτυακών παιχνιδιών
    Προτείνεται η υλοποίηση 3-D παιχνιδών πολλών χρηστών στο διαδίκτυο με έμφαση σε κινητές συσκευές. Οι φοιτητές θα πρέπει να αναπτύξουν και να υλοποιήσουν ένα ανάλογο σενάριο με χρήση τεχνολογιών Android και OpenGL.
  • Ανάπτυξη ιστοτόπων πολυμέσων για κοινωνική δικτύωση
    Προτείνεται η δημιουργία μηχανισμών για τη διαχείριση του περιεχομένου πολυμέσων σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης (social networking media sites).