Καλώς ήρθατε

Καλωσήρθατε στο δικτυακό τόπο του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων για τους Αποφοίτους των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών. Σκοπός του ιστοτόπου είναι να υπάρχει άμεση διασύνδεση και επικοινωνία μεταξύ των Αποφοίτων μας όπως και ενημέρωσή τους για εξελίξεις στο χώρο των Ψηφιακών Συστημάτων. Με την παροχή υπηρεσιών προς τα μέλη μας ευελπιστούμε να  έχουμε ένα ενεργό δικτυακό χώρο, τον οποίο οι Απόφοιτοι θα μπορούν να επισκέπτονται σε όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας ώστε να κρατούν επαφή με τους συμφοιτητές τους και να ενημερώνονται για τα δρώμενα του Τμήματος.

Επιχειρηματικότητα και Δημιουργία Startup Επιχειρήσεων

Η επιχειρηματικότητα κάθε μορφής βρίσκεται στο επίκεντρο της εκπαιδευτικής δραστηριότητας του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων. Σε μια περίοδο γεμάτη προκλήσεις, η υιοθέτηση νέων μοντέλων, ένα εκ των οποίων είναι οι startup επιχειρήσεις, δίνουν το έναυσμα για τη νέα οικονομική τάξη πραγμάτων. Οι startup επιχειρήσεις είναι νέες εταιρείες με καινοτομικό προϊόν ή υπηρεσία, η οποία παρουσιάζει δυνατότητες εκρηκτικής ανάπτυξης. Η δημιουργία και διαχείριση αυτών δίνει τη δυνατότητα σε νέους επιειρηματίες να αποκτήσουν γνώση και εμπειρία γύρω από τον επιχειρηματικό χώρο και την τεχνολογία, να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους και να ασχοληθούν με κάτι το οποίο πραγματικά απολαμβάνουν.

Οι νέες επιχειρήσεις συνήθως, ξεκινούν όταν ένας επιχειρηματίας αναγνωρίσει μια ανάγκη και έχει μια ιδέα για το πως μπορεί να την αντιμετωπίσει. Η ιδέα από μόνη της δεν αποτελεί βιώσιμη επιχείρηση. Για να γίνει βιώσιμη επιχείρηση, η ιδέα θα πρέπει να μετατραπεί σε προϊόν ή υπηρεσία, τα οποία με τη σειρά τους θα πρέπει να ελεγχθούν διεξοδικά από καταναλωτές ή χρήστες, να προσαρμοστούν σε μια αγορά και να στηριχθούν σε ένα επιχειρηματικό μοντέλο ικανό να το λανσάρει επικερδώς.

Στα παρακάτω links παρουσιάζονται θέματα επιχειρηματικότητας και δημιουργίας startups, καθώς και διαχείρισης εργασιακής εμπειρίας, τα οποία αναλύθηκαν σε σχετική ημερίδα που διοργάνωσε το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων:

Νέα – Επιτυχίες Αποφοίτων

 • Διονύσιος Παναγιωτόπουλος


  Ο κ. Διονύσιος Παναγιωτόπουλος φοίτησε στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων την περίοδο 2008-2012. Κατά το 4ο έτος των προπτυχιακών του σπουδών πραγματοποίησε την πρακτική του άσκηση στο Oakland University του Michigan των ΗΠΑ, για περίοδο 6 μηνών. Με την ολοκλήρωση της πρακτικής του άσκησης έγινε δεκτός για μεταπτυχιακές σπουδές στο ίδιο πανεπιστήμιο όπου συνεχίζει τις σπουδές του με υποτροφία του Oakland University.

 • Χριστίνα Δασκαλάκη


  Η κ. Χριστίνα Δασκαλάκη έλαβε το πτυχίο της από το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς το 2008 και συνέχισε τις σπουδές της στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών ‘Διδακτικής της Τεχνολογίας και Ψηφιακών Συστημάτων’ στην κατεύθυνση ‘Δικτυοκεντρικά Συστήματα’ του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Μετά την αποφοίτηση της εργάστηκε αρχικά στην εταιρία Stockcube στο Λονδίνο στον τομέα της ανάπτυξης εφαρμογών με χρήση της γλώσσας προγραμματισμού Java. Από το 2012 και έπειτα εργάζεται ως μηχανικός λογισμικού στην εταιρία Marks and Spencer του Λονδίνου στο πλαίσιο του Multi Channel Foundation Programme.

 • Διονύσιος Παπαδάτος


  Ο κ. Διονύσιος Παπαδάτος έλαβε το πτυχίο του από το Τμήμα Πληροφορικής του ΤΕΙ Αθήνας και συνέχισε τις σπουδές του στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Τεχνοοικονομική Διοίκηση & Ασφάλεια Ψηφιακών Συστημάτων" στην κατεύθυνση "Τεχνοοικονομική Διοίκηση Ψηφιακών Συστημάτων" του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Κατά την περίοδο των σπουδών του πραγματοποίησε εξάμηνη πρακτική άσκηση στην Ολλανδική εταιρεία "Nubis Online" ως Project Manager πάνω σε fb applications. Μετά την ολοκλήρωση της πρακτικής του άσκησης εργάστηκε για ένα χρόνο στην εταιρεία Grumble Media ως Publisher Manager σε Lead Generation Campaigns.

 • Αθανάσιος Τσιτσιπάς


  Ο κ. Αθανάσιος Τσιτσιπάς φοίτησε στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων την περίοδο 2006-2011 και συνέχισε τις σπουδές του στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών "Διδακτικής της Τεχνολογίας και Ψηφιακά Συστημάτα" στην κατεύθυνση "Δικτυοκεντρικά Συστήματα" του τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Εργάζεται στην εταιρία πληροφορικής 'Altec Integration' ως μηχανικός λογισμικού, από το 2009 μέχρι και σήμερα. Η πρώτη επαφή με την εταιρία έγινε με το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών, όπου μετά το πέρας απορροφήθηκε πλήρως από την εταιρία. Κατά την διάρκεια του μεταπτυχιακού, συμμετείχε σε ομάδα φοιτητών καταχωρώντας μια δημοσίευση στο συνέδριο "IEEE Cloud 2014". Προς το τέλος των μεταπτυχιακών σπουδών του, έγινε η εκπόνηση της διπλωματικής εργασίας, σε συνεργασία με το SICS (Swedish Institute of Computer Science), συνεργάτης σε ερευνητικό ευρωπαϊκό έργο, όπου και αποτέλεσε θέμα της διπλωματικής κομμάτι αυτού. Τέλος, έγινε δεκτός από το πανεπιστήμιο του Ulm στην Γερμανία, για να εργαστεί ως ερευνητής.

 

 

Νέα του Τμήματος

Copyright © 2013. All Rights Reserved.